Niet meer dan 50 dagen werken als student dankzij je eID

Niet genoeg drinkgeld of dringend een nieuwe smartphone nodig? Op naar een studentenjob! Als student verdien je goed aangezien je 50 dagen mag werken tegen verminderde sociale bijdragen. Maar hoe houd je in het oog dat je die 50 dagen niet overschrijdt?

Handig
De onlinetoepassing Student@work – 50 days helpt je in de gaten houden hoeveel dagen studentenarbeid je nog kan doen tegen verminderde sociale bijdragen. Eerst en vooral krijg je via Student@work een overzicht van alle studentenjobs waarvoor je een studentenovereenkomst hebt en die je al hebt uitgevoerd. Daarnaast kun je via de handige webtoepassing een attest maken voor je werkgever. Dat toon je aan je werkgever zodat hij weet hoeveel dagen hij je nog kan tewerkstellen tegen voordelig tarief.

Met of zonder eID
Als je met je eID inlogt op de website brengt dat enkele voordelen mee. Student@work is verbonden met de eBox, dat is een persoonlijke elektronische brievenbus waarin je elektronische documenten ontvangt van de instellingen van de sociale zekerheid. Je kan die enkel openen via je eID of een token. Naast het overzicht van de studentenjobs en het attest dat je kan aanmaken voor je werkgever, vind je daar ook de volgende zaken:

  • De werkgevers met wie je een studentenovereenkomst hebt;
  • De periodes die in je studentenovereenkomst zijn voorzien;
  • De manier waarop het aantal resterende dagen is berekend.

Niet inbegrepen
Student@work – 50 days toont dus alle informatie die te maken heeft met de 50 dagen die je maximaal mag werken. Je vindt er niets over je loon, je functie, je arbeidsduur, je werkplek en allerlei andere zaken die in je studentenovereenkomst staan.

Meer info: www.mysocialsecurity.be/student.

Niet meer dan 50 dagen werken als student dankzij je eID